× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

24 Ocak 2017 Salı

Ufukta 12.Sezon Görülür mü?

Amerikalı çizgi roman yazarı, TWD senaristi Robert Kirkman’a göre dizinin beş sezon daha devam etme ihtimali var. Ancak bu olasılığın düşük mü yahut yüksek mi olduğuna dair bir tahminde bulunmak şimdilik zor görünüyor. Nitekim Kirkman da bu düşüncesini  bir temenni olarak dile getiriyor.


Robert Kirkman, The Walking Dead senaristi,on ikinci sezon, AMC


 Yedinci sezonun ilk bölümüyle aşağı yukarı 17 milyon izleyiciyi ekrana kilitlemeyi başaran TWD,  durağan geçen hikayesinden ötürü  sonraki bölümlerde  reyting kaybına uğramıştı. İşin kötü tarafı,  sezon arası bölümüne kadar  TWD izleyicisi sayısındaki düşüş de durmadan devam etmişti. Bu çapta beklenmedik bir reyting kaybı elbette akıllarda şu türden bir sorunun oluşmasına sebep oldu: "AMC nasıl bir tavır takınır?"





AMC yöneticileri, dizinin daim olmasını umut ediyorlar. Ancak dizi sektöründe işlerin böyle yürümediği açık.  Her ne kadar reyting düşüşü yaşasa  da TWD, hala pazar günlerin en çok izlenen dizileri arasındaki yerini koruyor.  Öte yandan   Fear The Walking Dead'in sahip olduğu düşük izlenme oranı bile  yayında kalmasına yetiyorsa TWD için şu anlık endişeye kapılmak yersiz olur.  

 Kirkman,  en az beş sezona   yetecek kadar  ileriye dönük bir konuya ve senaryoya sahip olduklarına vurgu yapıyor; fakat asıl üzerinde durulması gereken konu şu: Elinizdeki bu malzemeyi izleyicinin ilgisini çekebilecek kadar ileriye götürebilecek misiniz? Beş sezonu daha görürsünüz görmesine de izleyiciden ve kaliteden ne kadar fire verirsiniz o noktaya gelene kadar? 
Share: