× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

14 Mart 2017 Salı

The Walking Dead 7.Sezon 13.Bölüm İncelemesi

Sabrı sınayan, sinirleri geren bir  bölüm... Ufukta savaş gözüküyor; ancak bir türlü ortalıkta icraat yok! 




"Beni buraya gömün" isimli bölümüyle TWD, yakın zamanda olası bir savaşın ortaya çıkabileceğine dair sinyaller veriyor. Gerçi burada kullandığımız "yakın zamanda" ifadesine aldanmamak lazım. Zira üç dört bölümdür Rick'in grubu ve diğer komiteler bir hazırlık evresindeler. Silah ve adam arayışına devam edilip   karşılıklı anlaşmalar sağlanmaya çalışılmakta. Neticede şu anlık ortada bir ittifak yok. Dolayısıyla bu "savaşa girme" olayı sekizinci sezona bile sarkabilir. Her bölüm izleyiciye "savaş veya çatışma" çıkabilir umudu veriliyor, ancak beklentimiz bir türlü karşılanmıyor. Nitekim bu bölümde de tam olası bir çatışmanın kıyısından dönülüyor ve ilk yarıdaki gibi iyi taraf ezilmeye devam ediyor.



Bölümde dikkat çeken noktalardan biri,  Richard'ın- kendini feda etmek pahasına da olsa- savaş çıkarma planıydı.  Beklenmedik  birinin ölümü sonucu geri tepmiş gibi gözükse de neticede Richard'ın planı işe yarıyor. Çünkü Ezekiel ve topluluğu, gerçekleşen bu hadiseden ötürü savaşa hazırlanma kararı alıyor. Ancak savaşmaya ikna olmalarına karşın belli kayıplar vermek durumunda kalıyorlarİzleyici olarak benim umduğum, en azından bu bölümde bir çatışma görmekti. Ancak hevesim kursağımda kaldı denebilir. Richard'ın düzenlemiş olduğu tuzak, bölümün akılda kalıcı yanlarından biriydi.



Morgan,  sonunda şeytanın bacağını kırarak "hümanist" tavrından sıyrılmayı başarıyor. Ne var ki hayat felsefesi haline getirdiği "her yaşam değerlidir" mottosundan kurtulması pek de kolay olmuyor. İtiraf etmeliyim ki  Morgan,  TWD evreninde  kimseyi öldürmeden  yaşanabileceğini düşünen ender sinir bozucu karakterlerden biri olmuştur benim için. Başkasının canını bağışladığından ötürü arkadaşlarının ölümüne sebep olmasına rağmen hiçbir şekilde "öldürmeme" fikrinden vazgeçmemesi, onu koca yürekli bir savaşçı mı yoksa aptal bir hödük mü yapıyor sizin yorumunuza kalmış. En azından  onu öldürmemeye teşvik eden gücün nereden geldiğini biliyoruz. (Hatırlamıyorsanız 6. Sezon 4.Bölüme göz atabilirsiniz.) Dolayısıyla Morgan karakterinin önemini ve diziye etkisini görmezden gelemeyiz. Neyse ki "öldürmeme" düşüncesini kafasından atmış gibi. Ancak öldüreyim derken "clear" zamanlarındaki gibi  deliliğe yönelip de herkesi deşmeye kalkmaz umarım.


Carol, yedinci sezonun en pasif karakterlerden biriydi. Onun da kısa süreli bir mola verip artık sahalara dönme vakti gelmiş gibi gözüküyor. Hiç kuşkusuz Negan ile yapılacak olan savaşta büyük rol oynayacak. Umalım da o büyük bir umutla beklediğimiz savaşa yedinci sezon bitmeden kavuşuruz.


Share: