× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

29 Mart 2017 Çarşamba

The Walking Dead 7.Sezon 15.Bölüm İncelemesi

Savaş öncesi son hazırlıklar! Oceanside topluluğuna yolculuk...




7. Sezonun ilk yarısıyla beklentinin altında kalan ve izleyicilerden tepki toplayan The Walking Dead, toplulukların Negan’a karşı cephe alışını, ikinci yarıda hız kesmeden göstermeye devam ediyor. Ancak önceki bölümlerin aksine “Something They Need” bölümü, farklı hikâye dizilerini içinde barındırarak sezon finali öncesi son hazırlıkları izleyiciye sunuyor.



Sasha’yı en son, Negan’ın mekânına “intihar bombacısı” edasıyla dalarken görmüştük. Ardından karşımıza çıkan ilk sahnesinde kendisini tecrit edilmiş bir odada buluveriyoruz. Negan’ın adamlarına nasıl yakalandı, o arbededen nasıl sağ çıkıp esir alındığı dizide gösterilmiyor. Sonrasında David tarafından tecavüze uğrama tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Çok şükür ki Negan bu iğrenç hadisenin yaşanmasını önlüyor ve kendi adamını tecavüze yeltendiği için öldürüyor. Şunu belirtmemiz gerekir ki Negan’ın “tecavüz” ile ilgili çok sert ve katı yaptırımları var. Nitekim çizgi romanda da bu noktasına özellikle değiniliyor. Kendi kurmuş olduğu distopik düzenin sürdürülebilirliğini sağlamak için belli konularda taviz vermiyor. Affetme veya ikinci şans gibisinden bir inisiyatifi yok. Negan’ın bu yönü diziye iyi oturtulmuş. Diğer bir dikkat çekmemiz gereken nokta ise, Negan’ın “kuşları” vasıtasıyla Rick ve grubunun bir haltlar çevirdiğini öğrenmesi. Bu mühim bilgiyi hangi “kuş”tan aldığını şimdilik bilmiyoruz. Ancak Rick’in grubuna karşı Sasha’yı kullanmayı planladığına dair izlenimler aldık.



Hilltop’taki mevcut yönetimin el değiştirmesi yakın gözüküyor. Gregory, ipleri elinde tutmakta zorlanıyor ve hâkimiyetini gittikçe kaybediyor. Maggie’nin Hilltop topluluğundakilerle ilişkilerini geliştirmeye başlaması, Gregory için bir dezavantaj. Simon ile görüşerek Rick ve grubunu gammazlaması, kendisi için tek çıkar yol gibi gözüküyor. Bu noktada Gregory karakterini canlandıran Xander Berkeley’in başarılı bir oyuncu olduğunu söylememiz gerek. Canlandırmış olduğu karakterin ruh halini gerçekçi bir şekilde yansıtıyor.



Rick ve grubu, Tara’nın vermiş olduğu bilgilere dayanarak Oceanside grubunu habersiz ziyaret ediyor. Elbette ki bu ziyaretin amacı, gerekli silah ve insan ihtiyacını karşılamak. Öncelik silahları ele geçirmek olduğundan yerleşkenin dışında bombalar patlatılarak insanlara zarar verilmemeye çalışılıyor. Seyir zevki olan kısa süreli bir aksiyon neticesinde Rick’in grubu kontrolü ele alıyor. Ancak bomba seslerinden ötürü bulundukları konuma bir zombi dalgası yöneliyor. Maalesef ki zombilere karşı verilen toplu mücadele, fazla demode ve basite kaçıyor. Ortada ne bir gerilim ne de bir heyecan kalıyor. Dikkat çeken taraf ise, zombilere yapılan makyajlar oluyor.



Genel anlamda dizi, iyice topluluklar arası ilişkiye kaymaya başladı. Elbette Negan’ın gelişi zombileri arka plana itecekti ve itti de. Ancak zombilere yer verilen sahnelerin-makyajlar dışında- öngörülebilir ve bayağı olması bir süre sonra izleyiciyi sıkmaya başlıyor. Birçok hikayeyi barındırıyor oluşu, bu bölüm için bir artı. Fakat zombi çatışmasının aşırı vasat kalışı da yadsınamaz.

Bölümün sonlarına doğru Dwight'ın ortaya çıkışıyla işlerin seyri değişir mi bekleyip göreceğiz. Sezon finalinde görüşmek üzere...

Share: