× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

6 Nisan 2017 Perşembe

The Walking Dead 7.Sezon 16.Bölüm İncelemesi

Havada rastgele uçuşan mermiler… Körlemesine etrafa ateş etmeler… Beklentinin altında kalan sahneler…


Defalarca eleştirmekten ve eksik yanlara değinmekten ötürü artık ellerimiz uyuşmaya başlamıştı. Kötü bir bölüm yayınlanınca bir sonraki bölümün daha iyi olmasını temenni ederek kendimizi beklentiye sokuyorduk. Neticede dizi ekibinin, izleyicilerin görüşlerini dikkate alacağını düşündük. Ancak sezon finaliyle gördük ki ya düşüncelerimiz kale alınmıyor ya da dizi ekibinin elinden bu kadarı geliyor.



Kötümser ve içler acısı bir havayla eleştirimize giriş yaptık farkındayız, ancak merak etmeyin ki sezon finalinin iyi yanlarına da değineceğiz. Yalnız kötü yanlarının daha ağır kaçtığını belirtelim de sonrasında okuyacağınız şeyler sizi şaşırtmasın. Zira bu inceleme, ağır yerme içermektedir!



Bölümdeki en olağan olaylardan biri, hiç şüphesiz Sasha’nın ölümüydü. Diziyle ilgili haberleri takip etmeyip sadece diziyi izlemekle yetinen kitle için bile Sasha’nın ölümünü tahmin etmek zor olmamıştır. Nitekim sezon finalinde ölmesi muhtemel karakterler yazımızda da ölüm listesinde birinci sırada yer alıyordu. Sasha karakteri, yedinci sezonun ikinci yarısına doğru ön plana çıkmıştı. Diziye fazla etkisi yoktu. Dolayısıyla intihar ederek TWD evrenine veda edişi, izleyici kitlesi tarafından pek de üzüntüyle karşılanmamıştır.



 Zaman zaman Abraham ile Sasha’nın anılarına yer verilmesi, Sasha’nın tabuttayken “we’ll all be free” şarkısını dinlemesi; bölüme anlam katan sahnelerdendi. Ancak bu sahneler, seyir zevkini azaltıp izleyicinin sıkılmasına neden olabilecek kadar yavaş ilerledi.



Koca bir sezonu toplulukları tanıtma bahanesiyle mahvettiniz. Savaş bekleyen izleyicinin aklına “sezon finalinde çatışma olacak” düşüncesini kazıdınız. TWD ailesine dillere destan olmasa da kaliteli bir hengâme sunmak zorundaydınız. Ancak bu görevinizde başarısız oldunuz sevgili TWD ekibi, yönetmenleri ve senaristleri. Evet, ortada bir kapışma oldu. Ancak bu kadar kötü yönetilebilirdi. Bu kadar yüzeysel ve acemice ele alınabilirdi. Saviors, Hurdalık, Rick’in grubu ve Kingdom’ın da olaya dâhil olmasıyla dört grup arasında geçen bu kargaşada kimin kime silah sıktığı belli bile değildi.



Birileri vurularak yere seriliyor, ancak onları kimin serdiği belirsiz. Ana karakterleri bırak, Sasha dışında tek bir yan karakterin bile kılına zarar gelmiyor. Taktik desek ortada taktik falan da yok. Bodoslama her grup birbirine giriyor. Dost ateşinden vurulan yok. Yaralanan da yok. Sadece yüzünü bile tanımadığımız belli başlı önemsiz kişiler. Bireysel oyuncuklar olmasa vay dizinin haline…



Hurdalık grubunun Rick’in grubuna ihanet etmesi, Glenn ve Abraham’a hak ettikleri şekilde veda edilmesi dışında şaşırtıcı ve elle tutulur bir yanı yok sezon finalinin. Tüm sezon boyunca emek verilmiş iki ya da üç bölüm vardır en fazla. Ne acı ki sezonun ilk bölümü ile  son bölümü arasında dağlar kadar fark var. 

TWD, ilerleme kaydedeceğine iyice geriliyor ve kalitesinin altına düşüyor. The Walking Dead ekibinin bir an önce silkelenmesi lazım, yoksa durumları vahim. Dizi, bu vasatlıkla 9. Sezonu çıkaramaz; hatta 8. Sezonu bile tamamlayamaz. Umalım da dizi ekibi bir an önce eksikliklerini ve hatalarını düzeltip  biz TWD severlere güzel ve akılda kalıcı bir 8.sezon yaşatırlar.
Share: