× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

16 Mart 2017 Perşembe

Morgan, The Whisperers(Fısıldayanlar) Grubuyla Çoktan Karşılaştı mı?

Morgan'ın,  "The Whisperers" grubunu önceden görmüş olma ihtimali var mı? Ortada somut kanıtlar olmasa  da birtakım teoriler mevcut.



 The Walking Dead şu anda Negan'a odaklanmış olmasına rağmen çizgi roman takipçileri,  The Whisperers'ın dizide boy göstermesini dört gözle bekliyorlar. Hatta  TWD evreninde, bu yeni grubun çoktandır var olduğunu kanıtlayan  birkaç ipucuna bile rastladıklarını iddia ettiler. 

Fanların öne sürdüğü ilk teori; "hurdalık" grubunun lideri olan Jadis'in, Whisperers grubunun lideri olan Alpha'ya dönüşeceği yönündeydi. Ancak ortaya attıkları bu teori, TWD senaristi ve yapımcısı tarafından önceden çürütülmüştü. En azından şu anlık dizinin senaryosunun bu yönde ilerlemediğine dair TWD ekibinden geri dönüşler aldığımızı belirtelim.

 İkinci teorinin merkezinde ise   Morgan karakteri var. Söylentilere göre Morgan,  3. Sezonda  The Whisperers grubuyla  çoktan karşılaştı.




Peki Morgan'ın The Whisperers grubuyla karşılaştığı, neye gerekçe gösterilerek dile getiriliyor? 

 Morgan'ın "clear" bölümünde(3.Sezon 12.bölüm) "ölü yüz maskesi takan insanlar" gördüğünü dile getirmiş olması, teorinin dayanak noktasını oluşturmakta.  Çizgi romana hakim olmayan izleyiciler için bu açıklama bir şey ifade etmeyebilir. Ancak The Whisperers grubunun; zombiler arasında dolanabilmek için vücutlarını ve yüzlerini zombi parçalarıyla kapladığını, kendilerine kamuflaj sağladığını belirtmemiz gerek. Zombiler ve insanlar tarafından fark edilmemek için kısık sesle konuştuklarından dolayı  kendilerine "Fısıldayanlar" diye hitap etmeleri de cabası.

Bu bilgileri dikkate alırsak   Morgan'ın sarf etmiş olduğu sözler- her ne kadar çok önceden dile getirilmiş olsa da- önem teşkil edebilir.



 Morgan karakterini canlandıran Lennie James'e, 3.Sezon 12.Bölümde "ölü yüzler" hakkındaki konuşmasıyla ilgili sorular yöneltiğinde;  The Whisperers grubu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığından  yorum yapamayacağını belirtmesi,  akıllarda soru işareti bıraktı diyebiliriz. Ancak Lennie James'in yapmış olduğu bu açıklama, teoriyi ne çürütür ne de doğrular. 




 Ek bir bilgi vermemiz gerekirse de Morgan, "ölü yüz maskesi takan insanlar" lafını  sarf ettiği zamanlarda The Whisperers grubu daha çizgi romanda bile ortaya çıkmamıştı. Belki "Fısıldayanlar" grubu bir fikir veya düşünce olarak TWD ekibinin kafasında çoktandır bulunuyordu. Ve bu yüzden de  gelecek sezonlarda  The Whisperers'ın diziye dahil  edileceği düşünülerek  Morgan'ın böyle bir söz söylemesi istenmiş de olunabilir.

 Tabi bu söylediklerimizin de  bir dayanağı bulunmadığından sadece bir teoriden ve varsayımdan ibaret.  Dolayısıyla kesin bir yargıya varmamızın tek yolu:

Bekleyip izleyip göreceğiz...:)


Share: