× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

11 Temmuz 2017 Salı

The Whisperers(Fısıldayanlar) Topluluğu Kimdir?

Ufukta yeni bir tehdit var!


the whisperers,fısıldayanlar,8.sezon

Negan’ın önderlik ettiği Saviors grubu ile birkaç topluluğun daha diziye dahil olmasıyla beraber The Walking Dead evreni, çıtayı yükselterek iyice genişleme yoluna girdi. Doğal olarak dizi takipçileri de 8.sezonu sabırsızlıkla beklemeye koyuldular.

 TWD çizgi romanının hala tüm hızıyla devam ediyor oluşu, 8.sezonla ilgili yeni teorilerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Eğer ki sevilen TWD dizisi çizgi romana bağlı kalırsa, All Out War olarak adlandırılan- Saviors’a karşı verilecek olan- savaşın 8.sezon boyunca süreceğini tahmin ediyoruz. Sonrasında The Whisperers adlı yeni bir topluluğun da diziye dahil olması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Peki bu gizemli yeni grup hakkında ne biliyoruz? 

 Bu yazımızda çizgi romana hakim olanların zaten aşina olduğu, The Walking Dead evrenin yeni tehdidi The Whisperers(Fısıldayanlar) grubu hakkında bilgiler vereceğiz.

the whisperers,fısıldayanlar,8.sezon

Fısıldayanlar, fark edilmemek amacıyla vücutlarını ölü derileriyle kaplayıp doğada yaşamayı ilke edinmiş bir topluluktur. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere gizlenirken kendi aralarında fısıldaşarak iletişim kurarlar. Hayat felsefeleri, doğaya uyum sağlamaya dayanır. Onlar için doğayla iç içe olmak demek, özgür olmak demektir. Zombi kıyameti öncesi sürdükleri yaşamdan tamamen uzaklaşıp hayvanlara özgü bir hayat tarzı benimsemiş durumdadırlar. 

 Onlara göre zombiler, bir tehdit değil; aksine kendileri gibi doğada hayatta kalmaya çalışan canlılardır. İnsana özgü duyguların geçici ve yapay olduğunu düşündüklerinden acıma,sevgi, şefkat gibi hislerden kendilerini arındırmış haldedirler. Doğada hayatta kalmak için saldırgan ve vahşi bir tutum sergilediklerinden ötürü son derece tehlikelidirler.

the whisperers,fısıldayanlar,8.sezon

Fısıldayanlar grubu, zombiler ile aralarında bir bağ olduğunu düşünmektedir. Bu yüzden zombileri koruyup kollamayı kendilerine vazife olarak görürler. Genellikle zombileri öldüren insan topluluklarına karşı saldırgan bir tutum izlerler. Çünkü fısıldayanlara göre zombiler için tehdit oluşturan bir varlık kendi türleri için de tehdit oluşturmaktadır.

 Fısıldayanların normal insanlara zarar vermesindeki asıl neden, kendilerine benzemeyi reddetmelerinden kaynaklanmaktadır. Normal insanların hayvansal içgüdüleri ile hareket etmemelerini yadırgarlar. Fısıldayanlara göre doğanın kanunlarına uyum sağlamayanların yaşamaya hakkı yoktur.

the whisperers,fısıldayanlar,8.sezon

Elbette ki her toplulukta olduğu gibi fısıldayanlar topluluğunda da başı çeken bir lider vardır: Alpha.

 Alpha karakteri, en az Negan kadar acımasız ve katı kuralları olan bir karakterdir. İleriki zamanlarda bu karakter hakkında daha fazla bilgiye yer vereceğiz. 

The Whisperers(Fısıldayanlar) grubunun 8.sezonda diziye dâhil olup olmayacağı ile ilgili elimizde şimdilik net bir bilgi yok. Şayet diziye dâhil edilirse büyük ses getireceği kesin!
Share: