× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

7 Temmuz 2017 Cuma

Negan'ın Geçmişine Yolculuk: "Here's Negan" 1-4 Bölüm Serisi

Beyzbol sopalı kötü karakterimizin başından neler geçti?


"Here's Negan"

The Walking Dead dizi evreninde şu sıralar adını sıkça duyduğumuz Negan karakteri, izleyicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki bu acımasız karakterin geçmişinde neler yaşandı da Saviors topluluğunu yönetebilecek konuma kadar yükselebildi? 

 Çizgi roman yazarı ve dizi senaristi olan Robert Kirkman, yeni bir mini çizgi roman serisi yayımlayarak bu sorunun yanıtını verdi. "Here's Negan" adındaki bu mini seri, zombi salgını öncesinden günümüze kadar Negan'ın başından geçen olayları anlatıyor. Nisan 2016'da yayımlanmaya başlayan "Here's Negan", hala yayımlanmaya devam ediyor. 

 "Here's Negan" serisi nedir, ne anlatıyor diye merak ediyorsanız buyrun ilk 4 bölümün özeti: 

 Here's Negan… 

BÖLÜM 1

Zombi kıyameti öncesi beden eğitimi hocası olan Negan’la tanışın. Bir grup gençle garajda masa tenisi oynayan Negan, alaycı ve küçümser bir tavırla masa tenisi maçını kazanır ve bundan sadistçe keyif almaya başlar. Negan’ın karısı, gençlere kötü davranmasından ötürü kocasını azarlar. Çünkü gençlerin ailesinin, okula şikayette bulunup da kocasının spor hocalığı mesleğini kaybetmesine sebep olabileceklerini düşünmektedir.

"Here's Negan"

Negan ise öğrencilerin saygısını kazanmak için böyle davrandığını belirtir. Ona göre gençlerin dilinden konuşmak için katı,sert ve acımasız olmak gerekmektedir. Negan, kendini savunmak için açıklama yaparken aniden karısı yere yığılır.

BÖLÜM 2

Negan, karısını hastaneye götürür. Maalesef ki haberler kötüdür ve Negan’ın karısının ciddi bir rahatsızlığı olduğu ortaya çıkar. 

 Daha sonrasında Negan, başka bir kadınla yatakta yatarken görülmektedir. Yüzü, keder ve üzüntüyle kaplıdır. Metresine, karısının kanser olduğunu söyler.

"Here's Negan"


BÖLÜM 3

Negan’ın metresi, sadece cinsellik için bir oyuncakmışçasına kullanıldığını fark edince Negan ile arasındaki ilişkiyi bitirir. Bu arada Negan’ın eşi de aldatıldığından haberdardır ve bu durum onu daha da hasta etmektedir. Negan, gizli ilişkisine son verdiğini karısına itiraf etse bile çabaları sonuçsuz kalır. Karısı, her geçen gün kötüleşmektedir. Nihayetinde hastaneye kaldırılır.

"Here's Negan"

Negan, hastanede karısıyla ilgilenirken doktorun biri telaşlı bir şekilde yanına gelip hastanenin tahliye edilmekte olduğunu söyler. Ancak kötü adamımızın, karısını tek başına bırakıp hastaneden ayrılmaya niyeti yoktur. Pencereden dışarıya göz attığında ise durumun ciddiyetini kavrar: Ortam mahşer alanına dönmüş durumdadır.


BÖLÜM 4

Negan, koridora göz attığında hastalardan birinin bağırarak koridorda koştuğunu fark eder. Dışarıdaki kargaşanın hastaneye kadar ulaştığını ve kontrolden çıktığına dair aklında soru işareti kalmamıştır artık. Mobilyaları kullanarak kapının önünde barikat kurar. Olaylar yatışana kadar karısıyla kendisini emniyete almak istemektedir. Yataktaki baygın karısına doğru eğilerek kulağına fısıldar: 

 “Uyandığında her şey düzelecek.”

"Here's Negan"

Ne var ki zaman ilerledikçe dışarıdaki kargaşanın boyutu da artmaya başlar. Negan, sokaktaki hengameye odaklanmışken aniden duyduğu bir ses irkilmesine neden olur. Sesin geldiği yöne doğru dönünce karısının yerde sürünmekte olduğunu görür. Fakat yerde sürünmekte olan varlık, artık karısı değildir. Negan, dışarıdaki kargaşaya odaklandığından ötürü karısının son nefesini verip yataktan düştüğünü bile fark edememiştir. Zeminde ilerlemeye çalışan varlığa şefkatle bakarak son bir kez karısının adını fısıldar: 

 “Lucille” 

 Kalan bölümler en kısa sürede çevrilip sizlere sunulacaktır. Takipte kalmanız dileğiyle...
Share: