× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

25 Haziran 2017 Pazar

The Walking Dead 8.Sezon “All Out War” Hakkında Her Şey

Kanlı savaşın gidişatı nasıl olacak? Negan ölecek mi?


Negan, Rick

The Walking Dead, 8.sezon için hazırlıklarına ve çekimlerine hız kesmeden devam ederken yeni sezon hakkında birtakım teoriler elimize ulaştı. Bilmenizi isteriz ki şu anda bahsedeceğimiz teori, çizgi romandaki gerçekleşmiş olaylar dikkate alınarak öne sürülmüştür. Dolayısıyla 8.sezonda yer alacağına dair kesin bir garantisi yoktur. Elbette ki teorinin potansiyel “SPOILER” olma durumunu gözeterek yazının devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Bu yazımızda çoğu çizgi roman takipçisinin aşina olduğu ve 8.sezonda gerçekleşmesi muhtemel olan “All Out War”dan bahsedeceğiz. 

the walking dead, çizgi roman

Peki, nedir bu “All Out War”?

Rick ve Negan arasındaki mücadeleyi konu alan, iki cilt halinde yayınlanmış olup 12 sayıdan oluşan bir TWD çizgi romanı. Çizgi romanın tüm sayılarında Rick’in ordusu ile Negan’ın ordusu arasındaki savaşa yer veriliyor. “All Out War” kelimesinin Türkçe karşılığı ise, tahmin edileceği gibi “topyekûn savaş” anlamına geliyor. Çizgi romanın iki cilt halinde yayımlanmış olması, 8.sezona uyarlanmasını pekâlâ mümkün kılıyor. Çünkü dizinin 8A ve 8B diye iki alt sezona ayrılacağını varsayarsak savaşın iki cilt halinde diziye uyarlanması kaçınılmaz.

Lafı uzatmadan “All Out War” sayısında yer alan olaylara göz atalım...

Rick ve ordusu, Sanctuary, Hilltop, Kingdom,

Rick, Negan ile Savaşmadan Önce Ateşkes Teklifinde Bulunuyor.


Rick, Jesus ve Ezekiel’in eşliğinde ordusu ile birlikte Saviors grubunun yaşadığı Sanctuary’e gider. Vardığında, Negan’ın dikkatini çekmek için havaya iki el ateş açar. İki grup arasında gergin anlar yaşanır. Rick:

 “Kayıp vermeden bu savaşı kazanman mümkün değil.” diyerek daha fazla kan dökülmemesi adına Negan’a ateşkes teklifinde bulunur.

 Bu teklif üzerine Negan, bir kahkaha koyuvererek hunharca gülmeye başlar: 

“Muhasebecilerden, avukatlardan, çiftçilerden, öğretmenlerden ve daha nice lanet olasıca meslek dallarıyla uğraşmış insanlardan oluşan sünepe grubunuzun, bu duvarları yıkıp da benim mekânıma girerek bir şeyleri başarabileceğini mi sanıyorsunuz? Gerçekten buna inandınız mı?” 

 Ancak Negan’ın kendinden emin oluşu, Rick’in kurduğu tuzağa düşmesine sebep olur.

zombi sürüsü, yürüyen ölüler, aylak

Rick'in Asıl Planı: Zombi Baskını


Rick, ateşkes teklifinin kabul edilmeyeceğini zaten biliyordu. Bu yüzden Santuary’e giderken havaya ateş ederek zombi sürüsünü üstüne çekmeyi planlamıştı. Nitekim planı da işe yarayarak büyük bir zombi akımının Santuary’e doğru yol almasına sebep olur. Tabiri yerindeyse Negan, zokayı yutar…

 Bu olayla ilgili daha fazla ayrıntıya girmeyeceğiz, ancak 8.sezon 1.bölümde bu tarz bir olayın izleyiciye sunulması dizi adına oldukça hoş bir başlangıç olurdu.

Rick, Negan, Negan'ın Ölümü

Savaş Nasıl Sonuçlanacak?


Eminiz ki çoğunuz savaş sonunda Negan’ın ölüp ölmeyeceğini merak ediyorsunuz. Şunu belirtelim ki televizyon şovu çizgi romana sadık kalırsa Jeffrey Dean Morgan’ın canlandırdığı Negan, uzun bir süre daha ekranlarda yer almaya devam edecek.

Negan, çizgi romanda yer alan Hilltop’daki son savaşta Rick’in Dwight tarafından öldürüldüğünü zannetmekteydi. Ne var ki Dwight’ın gerçek sadakatinin Rick’e bağlı oluşu, Negan’ı şoke uğratıyor. Rick, beklenmedik bir anda ortaya çıkıp Negan’ın boğazını kesiyor. Ama onu öldürmek yerine, Alexandria’daki bir hücreye kapatıyor.

 Tanıdık geldi mi?

 Morgan tarafından 6.sezonda Alexandria’da bir hücre inşa edilmişti. 7.sezon 16.bölümde, Dwight’ın kilit altına alınıp sorguya çekilmesi için bu hücre kullanıldı. Aynı amaç uğruna Negan’ı hapsetmek için de kullanılabilir.

The Whisperers, zaman atlaması

Savaştan Sonra


Eğer “All Out War” tüm sezon boyunca sürer ve sezon finaline doğru Negan’ın ordusu devrilirse, 8.sezon finalinde ya da 9.sezonun başlangıcında bir zaman atlamasına şahit olmamız kaçınılmaz. Neden mi? Çünkü çizgi romanda Saviors topluluğu bozguna uğradıktan sonra hikâye birkaç yıl ileriye sarıyor. 

 Kanlı ve yorucu bir savaşın bitmesinin üzerinden birkaç yıl geçiyor… 

Bütün topluluklar-Alexandria, Hilltop,The Kingdom, The Sanctuary- uygarlığı yeniden inşa ederek savaştan kalan tahribatların izlerini silmiş durumda. Her topluluk el ele vererek uygarlığı geliştirme yolunda ilerliyor. Herkes mutlu ve iki yıl öncesinin yarattığı şoku üstünden atabilmiş durumda. Maalesef ki despot yönetimden kurtulup özgürleşen toplulukları yeni bir tehdit bekliyor…

 İleriki zamanlarda TWD evrenin yeni tehlikeli grubu “The Whisperers” hakkında bilgiler vereceğiz.

 Takipte kalmanız dileğiyle…

Share: