× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

28 Temmuz 2017 Cuma

The Walking Dead 8.Sezon Fragmanı İncelemesi

Her şey bir rüyadan mı ibaret?!


Rick Grimes yaşlandı mı yoksa rüya mı görüyor?

Merakla beklenen The Walking Dead 8.Sezon fragmanı sonunda yayınlandı. Peki yeni sezonun tanıtım videosunda göze çarpan ve dikkat çeken detaylar neler? Negan’ın despot yönetimini devirmek için Rick ve ordusu nasıl bir yol izleyecek? Son sahne neyi ifade ediyor? Eğer bu tarz sorular kafanızı meşgul ediyor ise şöyle bir derin nefes alın, rahatlayın ve yazının geri kalanını sakince okumaya devam edin…

Şans eseri bu yazıya denk gelen ve 8. Sezon fragmanından bihaber olan okuyucularımız buradan The Walking Dead 8. Sezonun tanıtım videosunu izleyebilirler. 

Gelelim incelemeye...

 Saviors grubunun dayattığı zorlu hayata uyum sağlamaya çalışan toplulukların, yeni sezonda “birlikten kuvvet doğar” mottosundan yola çıkarak güçlerini birleştirip Negan ve ordusuna karşı savaş başlatmaları artık kaçınılmaz. Nitekim 7.sezon finalinde, Kingdom topluluğunun da desteğiyle Rick ve adamları Negan’a karşı bir saldırı girişiminde bulunmuştu. Fragmana baktığımızda ise, 8.sezonda topyekûn bir savaşın patlak vereceğine dair sinyaller alıyoruz.

8.Sezon tanıtım videosu, arka planda çalan iki farklı müzikle şekillendirilmiş durumda. Fragmanın ilk kısmında, izleyiciyi beklentiye sokan bir gerilim müziği çalıyor. Gerilim müziğiyle birlikte, Rick ve ordusunun savaş için hazırlıklar yaptığına şahit oluyoruz.

Daryl Dixon, All out War

Fragmanda, King Ezekiel ve Rick Grimes’in kendi topluluklarını bir araya toplayıp nutuk verircesine konuşmalar yaptıklarını görüyoruz. Ayrıca Maggie’nin de resmen Hilltop topluluğunun liderliğini artık ele aldığını söylememiz gerekir. Zira onun da bir konuşmasına fragmanda yer veriliyor.

 Fragmanın ilk kısmında dikkat çeken diğer bir nokta: Daryl Dixon’ın zombileri üzerine çekmeye çalışması…

Önceki yazılarımızda değindiğimiz, çizgi romanda bahsi geçen ve 8.sezonda gerçekleşmesi muhtemel olan All Out War olayında; Rick ve ordusunun Negan’a saldırmak amacıyla zombileri kullandığını belirtmiştik. Muhtemelen Daryl’nin de bu amaçla zombileri bir araya getirmeye çalıştığını söyleyebiliriz.

Negan, Saviors

Savaş gerçekleştiğinde, her iki taraftan da kayıplar verileceği aşikar. Nitekim fragmanın giriş sahnesinde, Gabriel’in bir şekilde Negan tarafından ele geçirildiğine şahit olmamız bu durumu destekler nitelikte. Ayrıca Gabriel’in zombilerle çevrili bir yerde tutsak edilişi, öldürülme ihtimalini arttırıyor. 8.Sezonda Gabriel’e veda eder miyiz, bunu zaman gösterecek… 

 Fragmanın ikinci kısmında, hareketli ve eğlenceli bir müziğin eşliğinde Rick ve ordusunun saldırmaya başladığına tanıklık ediyoruz. Saviors topluluğu, ilk kısımda olduğu gibi bu kısımda da sahnelerde pek gözükmüyor. Özellikle sürekli Alexandria, Hilltop ve Kingdom topluluklarına fragmanda yer verilmesi; savaşı onların kazanacağı izlenimini veriyor. Sanki savaş çoktan Rick’in ordusunun zaferiyle sonuçlanmış da geriye bir tek izlemek kalıyor gibi bir durum ortaya konmuş. Negan ve ordusunun tehditkar tavrı-ilk sahne dışında- hiçbir şekilde fragman boyunca hissedilmiyor.

Dwight

Fragmanın son sahnesinde, Rick’i yaşlanmış ve sakalları ağarmış bir halde yatakta buluyoruz. Kapıya dayanmış bir baston ve başucundaki masanın üstünde duran çiçekler… Bu sahne ile ilgili birden çok varsayımda bulunabiliriz. Bu varsayımlardan ilki ve en kuvvetlisi, izlediğimiz sahne Rick’in rüyasından bir kesit olabilir. Görmüş olduğumuz sahne, Rick’in bir hayali de olabilir yahut dizide zaman atlaması gerçekleşip Rick’in yaşlandığı bir gelecekten dizi devam da edebilir. 

Rick Grimes yaşlandı mı yoksa rüya mı görüyor?

Öncelikle şunu belirtelim ki All Out War yazımızda da değindiğimiz üzere savaş bittikten sonra birkaç yıllık bir zaman atlamasının gerçekleşmesini umut ediyoruz. Ancak birkaç yıllık bir zaman atlamasıyla Rick’in sakallarının ağarması mümkün olmadığı için, dizinin 10,20 hatta 30 yıllık bir zaman atlaması gerçekleştirmesi gerekir ki bize göre bu çok düşük bir ihtimal. 


 Çoğu TWD izleyicisi, dizide geçen bütün olayların Rick’in rüyasından ibaret olmasından endişe duyuyor. Neyse ki dizi senaristi Robert Kirkman, her şeyin bir rüyayla sonuçlanmayacağını ve dizinin belirli bir sonu olacağıyla ilgili önceden bir açıklama yapmıştı. Dolayısıyla içiniz rahat olsun, çünkü The Walking Dead dizisi Rick’in rüyası ile neticelenmeyecek. 

 The Walking Dead 8.Sezon tanıtım videosu, hiç şüphesiz ki birçok tartışmaya yol açtı. Umarız yeni sezonda kaliteli ve beklentilerimizi karşılayan bir yapım izleriz.
Share: