× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

5 Ağustos 2017 Cumartesi

The Walking Dead 8.Sezonda Neler Olacak?

Yeni sezona sayılı günler kala, 8.sezon ile ilgili yeni teoriler ortaya atıldı. 


8.Sezon Teoriler ve Fikirler

Sevilen zombi dizisi, çizgi romanı referans alarak ilerlemesine rağmen zaman zaman farklı olaylara ve karakterlere şahit olmamıza vesile olmuştu. Daryl Dixon karakterinin çizgi romanda yer almayışı, buna iyi bir örnek oluşturmakta ve daha niceleri de dizide mevcut.

Ancak burada dikkatinizi çekmemiz gereken nokta şu ki: TWD dizisi, bazı sapmalara karşın hep çizgi romanla aynı pararellikte ilerlemesini sürdürdü.

Dolayısıyla 8.sezonda gerçekleşmesi muhtemel olayları da çizgi romanı baz alarak yorumlayacağız.

1- All Out War

All Out War, 8.sezonda gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılan bir hadise. Bu olaya önceki yazılarımızda değindiğimiz için bu yazımızda üstünde durmayacağız.

2-  Scavengers ve Oceanside Grubu

Jadis’in önderlik ettiği Scavengers grubu çizgi romanda yer almıyor. Bundan dolayı da 8.sezonda nasıl bir etki yaratacakları meçhul. 7.sezon finalinde Rick’in grubuna ihanet edip Negan’ın tarafına geçmiş olmaları, beklenmedik bir tehdit olarak sahneye çıkmalarına sebebiyet verebilir.

Oceanside Topluluğu Grubu

Öte yandan Oceanside grubunun, çizgi romanda yer almasına rağmen dizideki tutumlarının çizgi romandakiyle çeliştiğini söyleyebiliriz. Çizgi romanda, Negan’ın grubu ile hiç karşılaşmamış olup savaştan habersiz bir şekilde hayatlarını sürdürmektelerken dizide ise Rick’in grubuna silah verip savaşta pasif de olsa bir rol oynuyorlar. Hatta Saviors grubunun himayesi altındayken bir başkaldırı girişiminde bulunduktan sonra tüm erkeklerinin Negan’ın ordusu tarafından katledildiğini biliyoruz.

İki topluluğun da All Out War olayında nasıl bir tutum sergileyecekleri belirsiz. Scavengers grubunun savaşta yer alacağını tahmin edebiliyoruz. Peki Oceanside topluluğu Rick tarafından savaşmaya ikna edilebilir mi?

Simon, Gregory

3- Gregory'nin Santuary'e Gelişi

Hatırlarsanız 7.sezon 14.bölümde Hilltop’u ziyaret eden Simon, bir terslik olursa kendisine ulaşması için Gregory’e Sanctuary’in yol tarifini vermişti. 15.Bölümde ise, Gregory ve emrindeki Kal’in; Saviors sığınağına gitmek için hazırlıklar yaptığına şahit olmuştuk. Bu ikilinin Negan’ın sığınağına gittiğine neredeyse eminiz. 

Çizgi romanda ise Rick ve ordusu Negan’ın sığınağını basmaya geldiği zaman, Gregory tekrardan ortaya çıkıyor. Negan’ın baskısıyla Hilltop topluluğunu savaşmaktan vazgeçirmeye çalışıyor. Ancak çabaları sonuçsuz kalıyor. Neticede Rick’in ordusundan sadece 8 kişi silahlarını bırakıyor. Gregory’nin liderlik vasfının bir halta yaramadığını gören Negan, Gregory’i çatıdan aşağı atıyor. Yinede Gregory hayatta kalıyor.

Gregory'i temel alan bu  olayların 8.sezonda gerçekleşme ihtimali bir hayli yüksek.

Eugene, Negan

4- Eugune hangi tarafta?


Dizidekine benzer şekilde çizgi romanda da Eugene’nin Negan tarafından ele geçirildiğini söyleyebiliriz. Kendisi Saviors tarafına geçmeden önce Rick’in grubunda mermi üretme konusunda kilit rol oynamaktaydı.


Ancak dizide kendi rızasıyla Negan tarafına geçmesine rağmen çizgi romanda durum farklı. Dizideki prestijli konumunun aksine çizgi romanda bir esir, bir tutsak olarak Sanctuary’de tutuluyor. Negan’ın baskısı ve zorlamaları sonucunda Saviors grubu için mermi üretmeye başlıyor.

Eugene, Negan

Çizgi romanda esir hayatı yaşadığından dolayı bir süre sonra Dwight ve Doktor Carson(Dizide Negan tarafından diri diri yakılan doktor. Hilltop’taki değil.) tarafından kurtarılıyor. Fakat dizideki işleyiş daha farklı olduğundan şimdilik Eugene’nin kurtarılmaya ihtiyacı yok. Çünkü çizgi romandakinin aksine dizide kendi rızasıyla Sanctuary’de bir mühendis olarak görev almakta. 

Yinede 7.sezon finalinde Sasha’nın ölümüne neden olduğu için Eugene’nin, Negan’ın şüphesini üzerine çektiğini söyleyebiliriz. Eğer ki Sasha’nın ölmesine yardımcı olduğu ortaya çıkarsa o zaman başı derde girebilir ve olaylar çizgi romandakine benzer şekilde gelişebilir.

5- Heath'in başına ne geldi?

Heath, PPP yazılı kağıt

7.sezon 6.bölümde Tara ile seyahate çıktıktan sonra ortadan kaybolup o zamandan beridir etrafta gözükmeyen Heath’in durumu hala gizemini korumakta. 

 Heath'in kaybolması hadisesi, çizgi roman ile bağlantılı olmadığından bu konuyu farklı bir yönden ele almamız gerekiyor.  Heath'in dizide gözükmemesinin tek geçerli sebebi; karakteri canlandıran aktör Corey Hawkins'in, 24:Legacy dizisinde  rol almak için  sözleşme yapmasına dayanıyordu. Dolayısıyla başka bir dizi ile anlaşma yapan Hawkins, The Walking Dead dizisine geçici veya kalıcı bir süre ara vermek zorunda kalmıştı.

Ancak 24:Legacy dizisinin 2.sezonu hakkında iptal kararı çıkmasıyla beraber işler değişmişe benziyor. Fanlara göre  Corey Hawkins'in TWD evrenine 8.sezonda Heath karakteri olarak tekrardan dönüş yapma ihtimali bir hayli yüksek. 

 Umuyoruz ki yeni sezonda Heath’i tekrardan görür ve Tara’nın yerde bulduğu ‘PPP’ yazılı kağıdın ne anlama geldiğini öğreniriz.

PPP yazılı kağıt, Tara

Dipnot: ‘PPP’ yazılı kağıt, 7.Sezon 6.Bölümün sonlarına doğru Tara tarafından bulunmuştu.


 The Walking Dead, Ekim’de 100. Bölümüyle ekranlara dönüş yapacak. O zamana kadar 8.sezon ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktıkça sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Esenle kalın...
Share: