× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

26 Ağustos 2017 Cumartesi

The Walking Dead Yapımcıları AMC'ye Dava Açtı

Dizi ekibi, AMC’nin sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediğini iddia etti.

Robert Kirkman

7.sezondaki reyting düşüşlerinden sonra yeni sezona iddialı bir giriş yapmak isteyen The Walking Dead’te yeni sorunlar baş gösteriyor. Yaşanan izleyici kaybının yanı sıra AMC yönetiminin izlemiş olduğu politika, dizi ekibinde huzursuzluklara yol açtı. Nitekim Robert Kirkman ve diğer bazı TWD yapımcıları, hak ettikleri kar payını alamadıklarını gerekçe göstererek AMC’yi geçtiğimiz hafta mahkemeye verdiler.

Los Angeles Yüksek Mahkemesinde açılan davada, AMC’nin önemli miktarda parayı dizi yöneticilerine ödemesi gerekirken bu işlemi gerçekleştirmediği iddia ediliyor. Davanın içeriğinde, The Walking Dead dizisi dışında Talking Dead ve Fear The Walking Dead programlarına da yer veriliyor.

AMC

Son yıllarda AMC gibi kablolu televizyon kanalları, Sony veya Lionsgate gibi dış stüdyolara yanaşmayıp; kardeş stüdyolar ile anlaşma yaparak daha fazla şov inşa etme amacını güdüyorlar.

Dolayısıyla AMC’nin kendi stüdyosu olan AMC Studio ile yapmış olduğu anlaşma gereği, uzun süreli ve başarılı yapımlarda yer alan yöneticilere düşen kar payının daha az olduğunu savunması; dizi ekibi tarafından hiç de hoş karşılanmadı. 

Bunun üzerine Robert Kirkman ve meslektaşları, AMC ile görüşüp sorunu yasal yollara başvurmadan çözmeye çalışmışlar; ancak karşılıklı mutabakata varılamadığı için AMC'yi mahkemeye vermek durumunda kalmışlardı.

Robert Kirkman

AMC yönetimi ise sessizliğini bozup bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı:

“Bu tür davalara dizi sektöründe sık rastlarız. Hepsinin ortak bir amacı vardır: Başarıdan çıkar sağlamak. Popüler şovlara ev sahipliği yapmış hemen hemen bütün stüdyolar bu tarz davaların hedefi olmuşlardır. Nitekim beş yıl boyunca üst üste televizyonun 1 numaralı dizisi olan The Walking Dead’in yayınlanmasına öncülük ettiğimiz için, fırsatçı ve asılsız bir suçlamaya maruz kaldık. Yine de bizden şikayetçi olan meslektaşlarımıza karşı duyduğumuz saygıdan ödün vermeyerek onlarla iş birliği içerisinde çalışmaya devam etmeyi umut ediyoruz. “


Rick Grimes

AMC’nin davacılara karşı uzlaşılabilir ve yumuşak bir dil kullanması, sorunun çözümüne katkı sağlayabilir. Ancak kendilerine yöneltilen suçlamaları şiddetle reddetmeleri, dizi yapımcılarının daha fazla gerilmesine sebep oluyor.

Dizi yapımcıları ile AMC arasındaki anlaşmazlığın The Walking Dead’in gidişatını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu haline geldi. Umarız sevilen zombi dizisi tüm hızıyla ve kaliteli bölümleriyle aramıza geri dönüş yapar.
Share: