× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

11 Şubat 2017 Cumartesi

TWD 7.Sezonun İkinci Yarısında Neler Yaşanacak? 9.Bölüm Ve Sonrası...

 Yedinci Sezonun ikinci yarısında,  gerçekleşmesi muhtemel ölümler ve olaylar...


Rick,Michonne, Carl, 7.Sezon 9.Bölüm

Yaklaşık altı aylık bir bekleyişten sonra Ekim ayında yedinci sezonuyla tekrar ekranlara dönen The Walking Dead,  17 milyon toplam izleyici sayısına ulaşarak  iyi bir reyting ile sezona giriş yapmayı başarmış; ancak beşinci sezonun açılış bölümünün(17.3 milyon izleyici) reyting oranına ulaşamayıp yeni bir rekora imza atamamıştı.

Yedinci sezonun açılış bölümüyle Negan'ın "Lucille" adındaki beyzbol sopasının kurbanlarının da kimler olduğu ortaya çıkınca akıllarda şöyle bir soru oluştu:" Negan'ın sıradaki kurbanı kim olacak?" 

Elbette sezon arasına girmeden önce Negan ve adamları tarafından öldürülen başkaları da oldu. Ancak şu anlık Glenn ve Abraham dışında "Lucille"nin tadına bakan başka biri  daha ortaya çıkmadı. 

Sıradaki "Lucille" kurbanı kim olacak? İleriki bölümlerde olaylar nasıl gelişecek? 

Rick Grimes, 7.Sezon 9.Bölüm


Yedinci sezonun dokuzuncu bölümünde Rick Grimes'in yeni bir toplulukla tanışmasına şahit olacağız. Sezonun ilk yarısındaki boyun eğici tavrından kurtulan  Rick,  "Kurtarıcılar"'ın himayesi altında çalışan topluluklardan ve   Ezekiel(Khary Payton)'dan  Negan'a karşı savaşmak için kendisine katılmalarını isteyecek.  Daryl Dixon;  crossbowuna kavuşur halde ve Carol'u yeniden dirilmiş bir şekilde, tehlikeli ve silahlı olarak görürseniz hiç şaşırmayın!

Andrew Lincoln, kalan sekiz bölümün  ilk sekiz bölümün aksine daha fazla aksiyon barındırdığına ve Rick'in daha az acı çeken bir ruh haline bürüneceğine vurgu yapıyor.



Ancak bu kadar topluluğun Negan'a karşı birleşmesi demek,  Negan'ın saltanatını yerle bir edecek kadar güce kavuşacakları anlamına gelmiyor.  Dizi yaratıcısı Robert Kirkman, Negan'ın "ileriye dönük her şeyi değiştirebilecek, sürekli mevcut bir tehdit" haline  dönüşeceği uyarısında bulundu.

 Nitekim Jeffrey Dean Morgan da yakın zamanda diziden ayrılma gibi bir durumunun olmadığını ve sekizinci sezon boyunca da dizide yer alacağına dair bir duyuruda bulunmuştu.


Yakın zamanda dizide yer alan şiddet sahneleri bazı izleyiciler tarafından hoş karşılanmamıştı. Buna rağmen  ileriki bölümlerde şiddetin dozunun azalmayacağına dair açıklama yapan Gimple,  gerektiği kadar abartıya kaçmadan bu sahnelere yer vereceklerine değindi.


Jeffrey Dean Morgan, Negan, 7.Sezon 9.Bölüm

İkinci yarıda alışık olmadığımız bir yüz ifadesiyle Negan'ı görmemiz muhtemel. Norman Reedus,   Rick'in bir araya getirdiği güçlerle yüzleşince bu kötü adamın gözlerinde azcık da olsa bir korku emaresine rastlayacağımıza değindi.  Morgan karakterini oynayan Lennie James ise uzun ve yorucu bir savaşın bizi beklediğini söyledi.

"TWD çizgi romanını takip eden herkes, birkaç yıl sürebilecek bir savaşın yaklaşmakta olduğunu biliyor.  Dizinin ne kadar süreceğini bilmiyorum, ancak çizgi roman bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor."

"Bazı olaylar, insanların taraflarını seçmesinde büyük rol oynayacak; ancak  bu taraf seçimi açık bir şekilde olmayacak. Bazı kişilerin karanlık tarafa kayması sizi şaşırtacak, bazıları da iyi tarafa geçiş yapacak."

Ezekiel, Carol, 7.Sezon 9.Bölüm

Çizgi romanda, yeni müttefiklerden biri olan Ezekiel'ın  Michonne ile ilişki yaşadığı bilinmekte. Dizide ise Michonne karakteri ile Rick arasında bir romantizm var. Bu durumda dizinin çizgi romanla aynı çizgide gitmesi pek muhtemel durmuyor. Alternatif bir ihtimal, akıllara "Carol ile Ezekiel arasında bir şey yaşanır mı?" sorusunu getiriyor.

Aynı zamanda  Sasha'yı oynayan aktris Sonequa Martin-Green'in  Star Trek serisi için  sözleşme imzaladığına dair duyumlar aldık. Bundan ötürü diziden ayrılması ve olası bir "Lucille" kurbanı olması ihtimalini göz önünde bulundurmak gerek. AMC ise Martin-Green'in seriye devam edip etmeyeceğiyle ilgili  henüz resmi olarak bir açıklama  yapmadı.

Sezonun ilk yarısında pek gözükmeyen Heath'e gelince, aktör Corey Hawkins'in  24: Legacy dizisinde yer alacağını biliyoruz. Ancak  TWD dizisine devam etmeye sıcak baktığını ve bu konuyla ilgili görüşmeler yapıldığını doğruladı.

The Whisperers, 7.Sezon 9.Bölüm


Walking Dead çizgi romanında yer alan,  "The Whisperers" grubunun  yedinci sezonun ikinci yarısında belirip  Negan ve adamlarına zorluk çıkarması da  muhtemel seçenekler arasında yer alıyor. Çizgi romanı  dikkate alırsak bu can sıkıcı, yeni gücün sonradan ortaya çıkmasını beklememiz daha yerinde olur; ancak  Gimple yapmış olduğu bir açıklamada  "The Whisperers" grubunun diziye erken katılma ihtimali olduğuna değiniyor.

Umarız keyifli ve gerilimi yüksek bir ikinci yarı olur...

Share: