× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

13 Eylül 2017 Çarşamba

Pokemon Go'ya Benzer Walking Dead Uygulaması Geliyor

Gündelik hayatımıza dahil olan zombiler!



Geçen yıl dünyayı kasıp kavuran Pokemon Go uygulamasının ne denli büyük bir fenomen haline geldiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle Pokemon Go gibi arttırılmış gerçeklik özelliği ile piyasaya sürülen birçok uygulama, kullanıcıların ilgisini çekmeye halen devam ediyor.

Ünlü bilgisayar firması Apple, “uygulama” pazarından elde edilebilecek kârın farkında olmalı ki; yeni nesil, gerçeklik özelliği arttırılmış bir “The Walking Dead” oyununu yakın zamanda piyasaya süreceğini duyurdu.


The Walking Dead: Our World

“The Walking Dead: Our World” ismiyle karşımıza çıkacak olan oyunun temel mekaniği şöyle: Telefonu elinize aldığınızda-nerede olursanız olun- uygulamayı başlattığınız zaman ekranda bir zombi ordusu karşınıza çıkıyor. Silahları, bombaları, kılıçları veya başka nesneleri kullanarak zombilerle savaşabiliyorsunuz.

Kısacası; konum tabanlı bu uygulama sayesinde ister sokakta ister evinizde, istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde yürüyen ölülerle çatışabileceksiniz. Üstelik uygulamanın güzel yanları bununla da sınırlı değil.

Daryl Dixon, The Walking Dead: Our World

Uygulama geliştiricileri, oyunun monotonlaşmasını önlemek ve yalnızlık hissiyatını gidermek için bazı yeniliklere başvurduklarını belirttiler. Göze çarpan ilk detay, diziden aşina olduğumuz karakterlere oyunda rastlamamız. Rick, Michonne, Daryl gibi ana karakterler zaman zaman ekranda belirip zombilere karşı olan savaşımızda bize yardımcı olacaklar. Dolayısıyla tek başımıza hayatta kalma mücadelesi vermekle birlikte grupça bir çatışmanın içerisinde de yer alacağız gibi gözüküyor.

The Walking Dead: Our World

Peki dost karakterlere rastlamanın yanı sıra düşman karakterler ile de yüzleşebilecek miyiz? Kötü karakterlerin oyuna dahil edilip edilmeyeceği konusuyla ilgili bir açıklama yapılmadığından şimdilik bu soruya yanıt vermek zor. Ancak Negan, Dwight, Simon gibi azılı kötü karakterlerle kapışmayı her oyuncunun isteyeceğini gözeterek bu hususta Apple'ın  bir yenilik yapmasını umut ediyoruz.

“The Walking Dead: Our World” uygulamasının yayın tarihi henüz belli değil. Ancak yayınlandığı zaman iPad,iPhone ve Android cihazlarında oynanabilir olacak. 


Artık hayatımızın her alanında The Walking Dead ile karşılaşacağız gibi gözüküyor :)
Share: