× DİKKAT! Yazılarımız "sürprizbozan(spoiler)" içermektedir. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak sitemizde dolaşınız.

1 Mart 2017 Çarşamba

The Walking Dead 7.Sezon 11.Bölüm İncelemesi

Güçlü ve kötü tarafın yanında olmak haysiyetsizce mi yoksa mantıklı bir hareket midir?






 "Hostiles and Calamities" bölümüyle The Walking Dead,  yedinci sezon birinci bölümden sonra ilk defa sağlam bir senaryoyla izleyicinin karşısına çıkıyor. İzleyiciyi geren, şiddet içerikli sahnelere sahip olmasına rağmen 7. Sezon 11.Bölümü özel kılan iki etmen var: Dwight ve Eugene karakterlerindeki duygusal ve düşünsel değişimler...



 Eugene ve Dwight,  kararlarıyla ve düşünceleriyle bu bölümde ön plana çıkıyor: Eugene,   mantığının sesini dinleyerek  Negan'ın kendisine sunmuş olduğu "konforlu yaşam" teklifini kabul edip kötü tarafa doğru kayıyor. Dwight ise eski karısını korumak pahasına iftira atarak topluluktaki doktorun Negan tarafından "yakılarak" öldürülmesine sebep oluyor. Her iki karakterde de duygu  değişimleri yaşanır gibi oluyor. 9.Bölüm ve Sonrası yazımızda,   karakterlerin iyi ve kötü taraf arasında git gel yaşayacaklarına değinmiştik. Nitekim Eugene'nin Negan topluluğuna "baş mühendis" olarak atanması buna örnek oluşturuyor. Dwight'ın ise hangi tarafta karar kılacağını kestirmek  şimdilik  zor. Dizinin, iki karakterde de yaşanan değişimleri izleyiciye iyi yansıttığını söylememiz lazım. Özellikle Dwight'ın karısına ait mektubu okuma gibi duygu yüklü  ve doktorun yanarak öldüğü gibi gerilim dolu sahnelerle gayet tatmin edici bir iş çıkarılmış.


"Saviors" grubunu ve mesken haline getirmiş oldukları "The Sanctuary" mekanını daha öncesinde yakından görme fırsatımız olmuştu. Ancak tam olarak Negan'ın nasıl bir sistem yürüttüğünü tanıma şansımız olmadı. Bu bölümde ise Negan ve topluluğunun hayat tarzlarına dair daha fazla bilgiye yer veriliyor. İnsanların yağmaladıkları, buldukları yahut ürettikleri şeyler Negan'ın pazarında satışa çıkarılıyor. Bu insan yığını temelde iki kast sistemine ayrılmış durumda: Zenginler ve yoksullar. Lüks veya sefalet içinde yaşayanlar. Ortası yok! 

Dipnot: Dizideki kast sistemi "zenginler ve yoksullar" diye ayrılmıyor olabilir. Ancak insanlar arasındaki ekonomik uçurumu göstermek adına böyle bir ifade kullandık.



Negan'ın kurmuş olduğu düzen, her kesim için aynı işlemiyor. Eğer ki  "zenginler" sınıfında yer alıyorsanız  ihtiyacınız olan ve pazarda bulunan her şeye sahip olabilirsiniz. Tabi bir şartla: Almış olduğunuz şeyleri not edip üstüne imzanızı atmanız gerekmekte. Ancak "yoksullar" sınıfındaysanız  alışveriş için puan toplamanız lazım. Puan toplamaktan kastım  masa başı çalışmak değil. Negan'ın ayak işlerini ve daha nice pis işlerini yapmak! 



The Walking Dead; gittikçe daha kaliteli ve emek verilmiş bölümlerle karşımıza çıkıyor. Umarız ki çizgisinden şaşmaz...

Share: